slideshow_photo_06.jpg

Get Adobe Flash player

Choose your country :

"Solar energy is the most democratic way of energy production as it empowers people to produce the energy they use."
Name
Subscribe to our newsletter
Receive all the latest news in your mailbox.

Kötháló

 

Contact:

 

Kötháló

Kossuth u. 13

3525 Miskolc

Hungary

Magyarorszag (Hungary)

Download country reports

2013

English

Magyar

2012

English

Magyar

2011

English

 

 

Üdvözlöm

Magyarországi Solar Days kampány

 

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata 2010-ben csatlakozott az immáron három éves múltra visszatekintő, a napenergiában rejlő lehetőségek környezettudatos hasznosíthatóságának bemutatását és népszerűsítését megcélzó European Solar Days kampányhoz. Magyarországi partnerként a Kötháló „NAPOS Napok” elnevezésű projektjében arra vállalkozott, hogy ösztönözze és segítse a napenergiát népszerűsítő rendezvények szervezését. Reméljük, hogy közbenjárásunkra az elkövetkező három év során számos akcióra, előadásra, beruházásra kerül majd sor, s ezzel hozzájárulhatunk a napenergia, mint kimeríthetetlen energiaforrás használatának magyarországi népszerűsítéséhez és a társadalmi tudatosság növeléséhez.

A „NAPOK napok” kampányhoz várjuk azon szervezetek, önkormányzatok, cégek, oktatási intézmények csatlakozását, akik fontosnak tartják a napenergiában rejlő lehetőségek minél szélesebb körű elterjesztését, és ismeretségi köreik aktivizálásával hozzájárulnak a kampány kiszélesítéséhez.

A Kötháló a kampány három éve alatt összesen 120 rendezvény megvalósítását tűzte ki célul, melyeken a tervezett résztvevők száma 1200-1600 fő. Emellett vállaltuk, hogy a helyi döntéshozókkal harminc találkozást szervezünk a három év alatt. A kampány során minimum egy országos és két helyi média partnerrel kívánunk együttműködni. A tervezett média megjelenéseink száma körülbelül 60 alkalom. Minden bizonnyal az eredmények ennél jóval magasabbak lesznek.
2012-ben több mint 8000 „Napos” rendezvény volt 20 országban, és rekordot döntött a résztvevők száma is: 600 000 látogató volt kíváncsi a
napenergia hasznosítását bemutató rendezvényekre. Magyarországon 40 rendezvényt szerveztek országszerte. Az idei szlogen “Közelebb hozzuk a Napot” volt.
2012-es Napos Napok számokban:
Rendezvények száma: 40
Látogatók száma: 2200
Sajtóanyagok száma: 1
Sajtómegjelenések száma: 72

A következő kampányidőszak Európában 2013. május 1-19 közé esik. Mi Magyarországon 2013-ban is május 5-12. között rendezzük meg a Napos Napokat.
2013-as terveink: 60 rendezvény, 6000 látogató.
A kampány programja nincs megszabva, keretében bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre kerülhet, amely felhívja a közönség figyelmét a napenergia sokoldalú hasznosíthatóságára. Szervezhető rendezvénytípusok lehetnek: szabadtéri rendezvények, oktatási programok, találkozók az önkormányzat/döntéshozók és az ipar képviselőivel.

A Kötháló és tagszervezetei örömmel állnak a szervezők rendelkezésére bármilyen, a programok szervezésével, kivitelezésével és népszerűsítésével kapcsolatos kérdést, problémát illetően. Hogy megkönnyítsük a szervezők munkáját, szervezési ötletekkel, útmutatókkal látjuk el az érdeklődőket, kommunikációs és sajtó csomagot biztosítunk számukra.

Elérhetőségeink:

www.naposnapok.hu

www.facebook.com/naposnapok

Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata

www.kothalo.hu
E-mail:
ecolinst@kothalo.hu

Telefon: + 36 46 505-077