slideshow_photo_10.jpg

Get Adobe Flash player

Choose your country :

"Europe's energy independence and security of supply starts with solar."
Name
Subscribe to our newsletter
Receive all the latest news in your mailbox.

Holland Solar

 

Contact

 

Holland Solar

Saskia ’t Hart/Secretariaat

 

Korte Elisabethstraat 6

3511 JG Utrecht

Telefoon: 030-2328008

Fax: 030-2341176

E-mail: hollandsolar@hollandsolar.nl

Website: www.hollandsolar.nl

Nederland

Download country reports

2013

English

Dutch

2012

English

Dutch

2011

English

Dutch

2008

English

 

 

 

Welkom

Solar Days in Nederland
Met de campagne "Solar Days" worden door heel Europa bedrijven, overheden en particulieren geïnformeerd over het gebruik van de zon als belangrijke en aantrekkelijke energiebron. De Solar Days vinden in Nederland plaats van 5 tot en met 16 mei 2013. Tijdens deze dagen vinden in ons land en in 16 andere Europese landen meer dan 8.000 verschillende evenementen plaats met zonne-energie - ten behoeve van verwarming en elektriciteit - in de hoofdrol.

Partners
In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door een samenwerkingsverband van Holland Solar (brancheorganisatie voor zonne-energie), ODE (belangenorganisatie voor gebruikers van duurzame energie), UNETO-VNI (ondernemersorganisatie voor installateurs) en Agentschap NL (agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) en Vereniging Eigen Huis (belangenorganisatie voor huiseigenaren). De European Solar Days worden ondersteund door IEE (Intelligent Energy Europe).

Evenementen
In 2013 verwachten wij weer veel evenementen bij particuliere gebruikers, in de professionele sector en bij overheden. Op onze website vindt u allerlei voorbeelden van evenementen van de afgelopen jaren en kunt u lezen over alle evenementen die tijdens de Solar Days in mei 2013 plaatsvinden.

Nationaal Solar Debat en Solar City 2013

Als onderdeel van de Solar Days zal op 13 mei de beste zonne-energiegemeente, de Solar City 2013,  verkozen worden. De verkiezing valt samen met het Nationale Solar Debat, waarin de ontwikkeling van de markt en beleid in Nederland worden besproken met experts vanuit de overheid en de sector.  Alle informatie hierover is te vinden zijn op www.solardays.nl

Solar Tours
Agentschap NL organiseert tijdens de Solar Days de Solar Tours, busreizen naar locaties in Nederland waar zon-PV op een interessante en inspirerende manier is toegepast. Met de Solar Tours wil Agentschap NL woningcorporaties en projectontwikkelaars de mogelijkheden laten zien voor toepassing van zon-PV in de gebouwde omgeving. Het in praktijk zien van de projecten kan net het laatste duwtje in de rug betekenen voor de deelnemers om zon-PV toe te gaan passen.
U kunt zich inschrijven om mee te gaan met de Solar Tours 2013, vorig jaar een groot succes!  Drie excursiedagen langs interessante Nederlandse zonne-energieprojecten.
Aanmelden kan via de website van solartours 2013waar alle informatie te vinden is.

Meer informatie
Op de website www.solardays.nl zijn alle evenementen in kaart gebracht en staat het laatste nieuws over het Nationaal Solar Debat en de verkiezing van de Solar City 2013.

Ook onze mediapartners en sponsors kunt u vinden op de website.